Activiteiten Kwakershof | 15 juni Sing a Long meezingfeest m.m.v. Jack Wester sr. | 3 augustus BBQ avondT | Tussen al deze geplande hoogtepunten hebben we ook nog ruimte voor gezellige activiteiten zoals sjoelen, biljarten, klaverjassen, ‘Happy Hour’ en weer yoga op vrijdag ochtend. 🌟 Samen maken we van elke dag een feest vol vreugde en verbondenheid! 🌈✨

- Bloemen en planten met naam in het Atrium - - de Stralitzia Nicolai staat in knop (tegenover de vogels) -

Ja hoor, de Strelitzia Nicolai komt weer in beeld.
Na het snoeien van de palm in 2023, wat veel licht opleverde,
kwam de eerste Strelitzia in volle bloei, nu in 2024 zelfs drie tegelijk
(we houden u op de hoogte)

Binnen de vesting van Enkhuizen, aan een rustige gracht, ligt al sinds 2002 Kwakershof. Dat is een woongemeenschap voor senioren. Kwakershof bestaat uit twee kleine flatgebouwen.

Daarin vindt u 35 grote, zelfstandige appartementen en een viertal gemeenschappelijke ruimtes zoals een ruime fietsenstalling, het trefpunt gemeenschappelijke zaal, hobbyruimte en het Atrium.

Tussen de appartementsgebouwen is een overdekte binnenplaats, het Atrium, waarin een tropische tuin is aangelegd. In die tuin zijn zitjes opgesteld en er staan sporttoestellen zoals een loopband en hometrainers. Alle voordeuren van de woningen komen uit op het Atrium. Woningen zijn ruim: twee slaapkamers, grote badkamer/wc, berging, en een grote L-vormige woonkamer, een ruime erker is, met opengeslagen deuren, ook het balkon. Alle appartementen zijn aangepast voor gebruik door senioren.

Kwakershof voorbeeld woning Plattegrond met 3D beelden

Kwakershof woning toer

dit zijn 2 proefjes, u kunt door een leeg appartement wandelen (klikken 😉 )
ik hoor graag welke uw voorkeur heeft, dit is natuurliijk bedoeld voor nieuwe bewoners en belangstellende.

Korte introductie
Hier kunt u lezen wat de architect voor ogen stond toen hij de Kwakershof ontwierp.