22 APRIL ROMMELMARKT EN OPEN DAG KWAKERSHOF

Het is weer zover, a.s. zaterdag 22 april is er voor de 26e keer weer een rommelmarkt en open dag in woongemeenschap “Kwakershof” tussen 10.00 – 13.00 uur.
De rommelmarkt is weer rijk aan boeken, platen, cd’s, puzzels, kinderspeelgoed, kleding en veel andere prullaria en curiosa. We hopen dat er net als de vorige keren een grote toeloop is om de rommelmarkt en de open dag te bezoeken.
Er is voor iedere bezoeker gratis een kopje koffie of thee. Daarnaast is er ook vers gebakken appelgebak verkrijgbaar.
Bezoekers/belangstellenden kunnen vrijblijvend kennismaken met de bewoners en faciliteiten van Kwakershof. Ook zijn er enkele appartementen te bezichtigen zodat men een inkijk en indruk krijgt van wonen in woongemeenschap Kwakershof. Appartementen die vrijkomen worden verhuurd via wooncorporatie Welwonen aan aspirant-leden tussen 55 en 70 jaar. Inschrijven als aspirant-lid verloopt via de woongemeenschap. Eenmaal lid, dan kunnen aspirant-leden desgewenst deelnemen aan de wekelijkse activiteiten. Denk aan happy hour op zaterdag, biljarten, klaverjassen en sjoelen. Ook zijn ze welkom op de jaarlijkse barbecue. Een mooie manier om elkaar te leren kennen.
De bewoners van Kwakershof hebben een eigen woning. Het is net als wonen in een straat, mensen kennen elkaar en zijn betrokken. Wat Kwakershof als extra heeft zijn de gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen voor alle bewoners. Bijvoorbeeld de groene binnentuin waar u kunt genieten van fluitende vogels, visjes in de vijver en het is goed vertoeven in de tuin met een boek of puzzel of voor een praatje.
Verder is er ook een gezellige recreatiezaal met bar en biljart, een hobbyruimte en fietsenberging.
Kwakershof is een actieve woongemeenscha. Er wordt wekelijks van alles georganiseerd maar deelnemen is uiteraard geheel vrijwillig.
Ook met Kerst en Oudejaarsavond hoeft niemand alleen te zijn.

Binnen de vesting van Enkhuizen, aan een rustige gracht, ligt al sinds 2002 de Kwakershof. Dat is een woongemeenschap voor senioren. De Kwakershof bestaat uit twee kleine flatgebouwen. Daarin zijn 35 grote, zelfstandige appartementen en een viertal gemeenschappelijke ruimtes gelegen. Tussen de appartementsgebouwen is een overdekte binnenplaats, het Atrium, waarin een tropische tuin aangelegd is. In die tuin zijn zitjes en er staan sporttoestellen. De voordeur van de woningen komt uit op het Atrium. De woningen zijn ruim: twee slaapkamers, grote badkamer/wc, berging, en een grote L-vormige woonkamer. De ruime erker is, met opengeslagen deuren, ook het balkon. De appartementen zijn aangepast voor gebruik door senioren. Kwakershof Plattegrond

 

Korte introductie
Hier kunt u lezen wat de architect voor ogen stond toen hij de Kwakershof ontwierp.